Министър Петя Аврамова и заместник-министър Николай Нанков в момента не са в София и при първа възможност ще дойдат в парламента. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна в процедура.

Караянчева направи тази процедура, тъй като народният представител от ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев попита какво се случва с искането на групата му за изслушване на министър Петя Аврамова във връзка с информацията, че не се продават електронни винетки. 

„Преди малко нашият колега г-н Свиленски призова от тази трибуна министърът на регионалното развитие г-жа Аврамова да дойде тук и да обясни какво се случва с продажбата на винетки за превозните средства над 3,5 тона“, каза още Данчев и посочи, че БСП продължава да получава обаждания от превозвачи, които стоят по пътищата и не знаят какво да правят. 

„Страх ли я е г-жа Аврамова да дойде да отговори на българските превозвачи какво се случва днес?“, попита още Данчев.

„От сутринта в държавата е преустановена продажбата на електронни винетки. Хаосът с тол системата в момента е пълен, както ви го предсказвахме“, каза пък Свиленски, цитиран от Фокус

По думите му се продават само дневни и седмични винетки. 

„Превозвачите се чудят какво да правят“, посочи още той. Свиленски изтъкна, че хаосът, за който БСП е предупреждавала, вече е факт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!