„Тази ескалация на напрежението, която се наблюдава от началото на този парламент не е случайна. БСП постоянно търси начин да запали искрата в НС и държавата“. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Цвета Караянчева по повод гласуването на оставката на председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

„БСП търси начин да отклони вниманието от добрите новини, които ГЕРБ успява да съобщи. Ние успяхме да дадем пари на пенсионерите, финансите на страната са добре“, категоричен бе зам.-председателят на парламента, която допълни, че червената партия умишлено търси конфронтация.

„Не съм привърженик на теория на конспирацията, но Корнелия Нинова е добър политик и може би неслучайно изведе хората си от парламента, точно когато се гласуваше закона за приватизациите. Така се получи казусът и вълкът сит и агнето цяло“, поясни още депутатката от ГЕРБ.

Тя предположи, че до тази ситуация се е стигнало, тъй като Нинова първоначално била обеща на някого да гласува по един начин за Закона. В последствие се е отметнала и за да не се налага да гласува е извела хората си от залата.

„До предсрочни избори не може да се стигне заради случващото се от последните дни. Да, ние се надяваме, че с внасянето на вот на недоверие управляващото мнозинство ще трябва д промени своята политика“, каза депутатът от БСП Валери Жаблянов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!