„Потресаващо“, с тази дума Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) започна гостуването си в сутрешния блок на БНТ.

„Не съм срещал човек, който като говори за Истанбулската конвенция да е прочел нещо повече от заглавието, а понякога и това не е направил. Това е уникална и колосална безпросветност.

Трябва на Балканите да спрем да си шамарим жените след втората ракия. Няма еднополови бракове и подобни в конвенцията“, допълни Хаджигенов.

БЛИЦ уточнява, че миналата седмица той написа остри думи по повод изказване на кандидат на „Има такъв народ“ (ИТН) за правосъден министър Иво Атанасов.

„Дори парламентът да направи нужните промени, то не виждам как съдебната реформа ще се изпълнява. 

Предложеният за вътрешен министър вероятно е минавал покрай някое РПУ веднъж.

Колегата от Видин… наистина не си го представям. Коментира директива на Европейския съюз (ЕС) по начин, по който започваш да се съмняваш дали изобщо някога е учил право.

Има омраза и пропаганда без никаква върза с реалността.

Тези две предложения са несъвместими с представите ни за каквото и да било“, каза Хаджигенов, визирайки кандидатите за вътрешен и правосъден министър на ИТН.

„Квотата е политическа. Най-малкият проблем им е вътрешният министър. Не се сещам за нито една смислена причина да го пробутат. Тази кандидатура е напълно несъстоятелна.

Дори Гугъл не намира нищо за част от кандидатите на ИТН. Имаме нужда от хора, на които им стиска, знаят, могат и не се притесняват да говорят.

За следващия етап може да си изберем сиви и скучни експерти.

Правителството подлежи на отделно гласуване. Има различни възможности – въпросът е има ли желание. Единственото, което виждам от ИТН е собствена форма на тоталитаризъм“, отсече представителят на ИБГНИ.

„Шансовете за третия мандат за добри", каза още Хаджигенов. Така косвено се потвърждава скандалната информация, за която БЛИЦ вече писа, че две от най-знаковите фигури от "Да, България" оказват силен натиск срещу съставяне на правителство на ИТН.

Още в петък ген. Атанасов и Христо Иванов дошли в парламента при БСП с предложение, което обсъждали в президентството. Идеята им била БСП да не подкрепя „Има такъв народ“ за първи мандат и да не се състави кабинет с мандат на партията на Слави.

Планът на Атанасов и Иванов предвиждал БСП и ДБ да отидат при Радев и да обявяват публично, че се отказват от мандат и президента да го връчи на Мая Манолова, която да предложи правителство. Конспирацията им обаче срещнала твърд отпор от страна на Нинова.

"В миналото Народно събрание (НС) ИТН влезнаха с ясната идея да излезем максимално бързо, защото така са си решили. Сега са решили, че „ще правим каквото искаме, защото ние така го искаме“. Ми… добре!“, така Хаджигенов отвърна на думите на шефката на НС Ива Митева, че ако кабинетът на ИТН не мине, то отиваме на нови предсрочни избори.