Излизане на ДПС от парламента означава едно - предсрочни парламентарни избори при всички положения, независимо от тази нова структура (на управляващите) с Воля и т. н. Но за нас по-важният въпрос е не кога ще има предсрочни парламентарни избори, а за нас важният въпрос е какво се случва след изборите. Защото ние не сме съгласни с принципа "стани да седна". И идва другата политическа партия, без държавата да има приоритет, както беше преди 15 г., когато държавата бе обединена около стратегически приоритети - членство в НАТО, членство в Европейски съюз. Това заяви във "Всичко коз" по Канал 3 депутатът от ДПС Хасан Адемов, председател на социалната комисия в парламента, по повод изявление на лидера на социалистите, че движението крепяло парламента.

Той изтъкна, че през последните десетина години социалистите се опитват да пришиват ДПС към ГЕРБ, които, от своя страна пришиват движението към БСП. "Ние обаче сме самостоятелна, автономна политическа сила, и изпълняваме нашата програма, каквато е заявена в предизборната кампания.
 
Независимо от конюктурните политически цели на другите партии, пришивайки ни към едната или другата, за да могат да извлекат някакви политически дивиденти, чисто конюктурни цели, които нямат стратегически характер. Не на последно място сегашната фиксация на колегите от БСП върху ДПС, в опит да ни пришият към ГЕРБ, е със съвършено ясна цел - да може да се привлече популистки, националистически вот, който е разочарован от ОП, той се чуди в момента накъде да се ориентира и пришивайки ДПС към ГЕРБ се опитват да го привлекат към тях", обобщи Хасан Адемов.
 
Той припомни, че преди президентът Радев да призове за създаване на стратегически съвет, ДПС са определили стратегическите приоритети пред страната ни. "Преди президентът да направи това, ние заявихме, че страната има нужда от ясни стратегически приоритети, от ускорена програма за икономическо развитие. И ние искаме останалите политически сили да кажат - ето ги тези два приоритета, около които трябва да се обединим. 
 
Ние казваме да има един или два или три стратегически приоритета, които всяко следващо правителство да следва, за да може страната да върви напред. Иначе нека да си има опозиция, нека всеки да си има програма, но нека да има един или два стратегически приоритета. Какви да бъдат те? Да имаме догонващо икономическо развитие", посочи бившият министър на труда и социалната политика.
 
"Нямаме нищо против всяка партия да направи или визия, или програма, или каквото и да е. Ако официално те заявят това са нашите приоритети, нашата програза за преструктуриране на икономиката, ако те кажат, това са нашите приоритети, това са вашите, и да извлечем два или три около които да се обединим", предложи Хасан Адемов.
 
За обещаната минимална пенсия от 240 лв. в края на сегашния мандат след срещата между парламентарните групи на ГЕРБ и Воля, той бе категоричен: "Най-притеснителното е, че управляващите, без да са променили закона, говорят за минимални пенсии от 240 лв., и то с формацията на господин Марешки, при положение, че имат легален, официален партньор в управлението (Обединени патриоти", които са обещали 300 лева. 
 
Дискусията за минималния размер на пенсията е изключително сериозна, защото минимален размер получават хората, получавали минимални доходи. Увеличаването на минималната пенсия минава през изключително сериозна дискусия, защото се нарушават балансите в системата.
 
Затова винаги съм казвал, че минималната пенсия за стаж и възраст, когато тя е под линията на бедност, държавата да има фонд, който да компенсира всички тези, които примерно нямат имущество, без допълнителни доходи, нямат възможност да стигнат линията на бедност - те да бъдат подкрепени. Това, ако може да стане, е най-добре", пожела г-н Хасан Адемов.