Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов поде кампания срещу екшън-плана за възстановяване и устойчивост срещу последиците от коронавируса, лансиран днес от правителството, пише Трибюн бг. 

Иванов се включи от някаква стая чрез Фейсбук по костюм в домашна обстановка и заговори за лансираните мерки. Той през цялото време свойски се обръщаше към вицепремиера Дончев, наричайки го просто „Томислав“.

Иванов обяви „кръстоносен поход“ срещу плана.

„Томислав да излезе след два провалени програмни периоди и да планира бъдещето на поколенията е недопустимо. Томислав и Борисов, който обича да говори простотии по пънчета в гората, са се наели те еднолично да определят.

ДБ ще превърнат в свой кръстоносен поход борбата срещу тесните им морални и корупционни мерки. Трябва да изкопчим от тях идеята за развитие на този план, да наложим необходимото преразглеждане на тези документи – няма да позволим на ГЕРБ да свали темата за модернизацията на България до стиропор и асфалт“, закани се бившият правосъден министър.

„Не можем да имаме само саниране, без да е ясно как ще се случва то. Не може да се говори за енергийна ефективност в региони, без причини за избора на тези региони.

Ще го разгледаме сектор по сектор, за да гарантираме, че Томислав няма да открадне нашето бъдеще – няма да се случи това. ДБ го гарантира“, обеща лидерът на извънпарламентарната „Да, България“.