Тъжно ми е за премиера, отстрани изглежда все едно е изпуснал козите. Оставката на Борисов е неизбежна. Оставката е нещо, което може да спаси имиджа на страната. Такова политическо дъно никога не сме стигали в последните 30 години. Трябва да стабилизираме и успокоим тази обстановка. Това заяви Кирил Добрев в телевизионно интервю.

Засега не е видимо недоволството на хората, но то нараства всеки един ден. Псуването към ГЕРБ е най-голямо от 10 години насам.
"Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори."

Така Кирил Добрев отговори дали ще се кандидатира за лидер на БСП.

Кирил Добрев е готов не само да бъде лидер на БСП, но и министър-председател. "Готов съм да бъде не само лидер на опозицията, но съм готов да събера всички онези, които искат по-добра България, не само да свалим ГЕРБ. Готов съм да управлявам с таланта на цялата нация", отсече той.

По думите му БСП винаги е готова за избори и вътрешнопартийната ситуация се решава за миг. Добрев не го притеснява кондицията на БСП, защото когато стартира предизборната кампания за нов лидер, всички започвали да работят заедно.

Добрев си представя всички кандидати за лидер на столетницата като част от цял отбор, който убеждава обществото, че "можем да бъдем по-добри от ГЕРБ". Първото нещо, което разминава Нинова и Добрев, е познаването на партията - "Нинова не полага усилия да я разбере".

БСП е жив организъм, който има нужда от отношение. Не усетих през тези години партията да й е мила. Нинова през тези години по един и същи начин мачка без значение дали е министър от ГЕРБ, или общински председател, категоричен бе Добрев.

За тези години, въпреки неговите опити, БСП тръгнала в друга "деструктивна посока" и към агресия. Ние виждаме действията, когато нямаме външен враг, ние търсим с кого да се скараме в партията. Това е непрекъснато люлеене на лодката, посочи Добрев.

За него е важно партията да бъде успокоена и да даде кауза на обществото - да изберат БСП, а не друг политически проект. С каране и биене на барикадата, ние не ставаме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат, подчерта Добрев.

Добрев няма личен проблем с Корнелия Нинова. Той вярвал, че преди 4 години тя е била избираемият лидер и била като адреналин за БСП. Сега обаче имало нужда от промяна и обща цел. "Не казвам, че съм ангел, нито демон или съм най-добрият, но знам, че съм верният човек на вярното място", аргументира се Добрев.

Кирил Добрев заяви за себе си, че няма нито един ден държавна служба. През целия си живот е разпределял лични и кредитни средства. Нито с една стотинка не съм натежал на БСП и хората, с които съм работил знаят какво съм правил за партията, коментира той критиките, че се оформя като някакъв тъмен субект.