„Остро осъждаме агресията към Украйна. Русия прави това в много широк мащаб. Днес в 8 часа ще съм в Брюксел и ще говорим с всички европейски лидери за нашата ответна реакция“.

Това заяви на извънреден брифинг премиерът Кирил Петков относно ситуацията в Украйна. 

България ще говори в един глас с целия ЕС. Единството ни дава силата.

Борисов: Оказах се лош пророк, това е война, притеснява ме позицията на тези две партии в НС

Искаме да сме сигурни, че всички европейски държави имаме обща политика. Вече нашето правителство задейства оперативни групи по различните рискове, за да сме сигурни, че сме готови във всяко едно измерение. Не трябва да се предизвиква паника“, категоричен е той. 

По думите му няма риск от военни действия към нашата територия. 

„Ще ви информираме за всяко следващо действие, но това, което ще се случи, е, че ние изработваме финален план за всички елементи – енергийна сигурност, кибер сигурност, временни запаси и техните нива. Готови сме, българите могат да са спокойни“, каза Петков.

„Около 120 човека имат желание да дойдат у нас. Ще летят със самолети през Полша, организираме и автобуси. Това, което чувам от другите политически партии, е смут. Правителството държи ситуацията под контрол. По-добре да приемем бюджета, за да имаме сигурност. Вместо да се упражняваме на черен пиар, нека да си седнат в парламента“, каза той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!