"Аз бих се фокусирал повече върху заплатите на държавните дружества. Със сигурност е важно всичко да се случва по банков път. Последните години бях доста фрустриран от, това, което се случва в държавата. Причината да се ориентирам към политиката е личната удоволетвореност, че нещо се случва."

Това заяви в ефира на БНТ служебния министър Кирил Петков.

"Не може човек да има икономическа стратегия без финансова стратегия. Не сме получавали предложение, с което можем да реализираме идеите си. " Така обясни той отказът си да влезе в сегашното управление.

"Ако погледнем бюджета на Василев, са заделени 400 млн., за да има средства, ако се наложи отново затваряне да можем да се справим, има пари за пенсии, има за лекари, има за бизнеса. Ето, как могат да се случат нещата.", каза той.

"Искам да алармирам - правете си коалиционните срещи, но вижте бюджета, той трябва да бъде приет.", категоричен е Петков.

"Когато имаме работещ НАП, нещата могат да се случат. ", смята той.

"Ние видяхме, че последните години грантовите програми вървяха. Трябва да отделим средства за малките иновативни компании. Искаме ли да променим България или ще продължим да правим същото. ", казва Петков.

"15% от компаниите имат експортен потенциал. От тях ще зависи нашият потенциал в бъдеще. Трябва ни амбициозен план, а не популистки", категоричен е министърът.

"Аз бих се надявал да мога да бъда от помощ. Бих си давал от времето без да очаквам облаги на новия министър на икономиката. Много ще е глупаво да спрем тази инерция.", казва той.

"Не знам кой е Троянският кон в ИТН. Когато се изкараха тези статии и се прочетоха от трибуната на НС бях потресен. За мен беше много изненадващо как Трифонов каза , че Василев е ляв, а днес ще говорят с БСП за леви политики. Важно е да гледаме какво правят нашите политици.", сподели министър Петков.