Според неофициална информация на Нова телевизия Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската районна прокуратура.

От държавното обвинение засега не потвърждават. Няма яснота и за кой случай е бил повикан. Известно е обаче, че съпредседателят на „Продължаваме Промяната” не се е явил.

Това потвърждава и бомбата на БЛИЦ, че Кирил Петков в момента се намира в австрийската столица Виена, където се е отдал на срещи и разходки.

БЛИЦ ви показа и сензационни снимки на експремиера от "Продължаваме промяната", който в момента е зад граница.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание. 

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в гр. София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.   

На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство.

Разследването по случая продължава. 

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Справка показва, че единственият депутат с тези инициали е Радостин Василев. Припомняме, че както БЛИЦ писа миналата седмица той обяви, че напуска ПП и разпространи запис от Националния съвет на партията. На записа Кирил Петков и Асен Василев обясняват как ще извършват чистка в администрацията и службите. Още в края на миналата седмица Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи.

Радостин Василев хвърли бомба: Снощи в 10 часа ми се обади шефът на ДАНС и ми каза, че... БЛИЦ TV

Освен това изтеклият запис доведе до замразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на ротационно правителство с втория мандат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук