Този акт не беше срещу човека Росен Желязков. Беше срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши системно неведнъж правилата на това НС и, за съжаление, поради една-единствена причина – когато изпълняваше повелята на г-н Пеевски и на г-н Борисов, които неведнъж му подвикваха от първия ред.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след отстраняването на Росен Желязков като председател на НС.

„Това, което искаме да кажем, чисто политически, е много ясно съобщение. Г-н Пеевски и г-н Борисов не притежават тая държава. Ако искат ГЕРБ да имат евроатлантическа посока, ще трябва да се отърват от зависимостта си от г-н Пеевски и правилата и институциите, които трябва да работят в българската държава, трябва да не бъдат подвластни на нито един човек“, каза той.

„Аз съм сигурен, че ако г-н Желязков действаше по собствена воля, тези нарушения, които днес прочетохме от трибуната, те нямаше да бъдат изпълнени. Затова е много важно да се каже, че България ще бъде законова държава, институционална държава, никой няма да е над закона“, посочи той.

„Ясно послание към ГЕРБ – ако те продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите ще бъдат като днешните“, добави Петков.