Комисията по бюджет и финанси се събира в петък сутринта. Заседанието ще се проведе в пленарната зала на Народното събрание. Целта е да има достатъчно място между депутатите от Комисията, предаде Нова тв.

Същевременно продължава извънредния Председателски съвет. На него лидерите на парламентарните групи трябва да решат как ще функционира Народното събрание.

Неотложните закони, които подлежат на гласуване, са за удължаване на извънредното положение до 13 май и актуализацията на бюджета.

Според представители на ВМРО и „Воля” е възможно да се вземе решение гласуването да се случва в сградата на бившия Партиен дом, където всеки депутат има кабинет. Ако технически е възможно, пултовете за гласуване да бъдат преместени там.

„Трябва да намерим начин парламентът да функционира. Поискали сме от управляващите да дадат своите предложения как това може да стане. Няма смисъл да коментираме предварително”, заяви Кристиян Вигенин, зам.-председател на НС, БСП.

Представители на „Воля” и ВМРО казаха още, че всички тестове, които са направени на депутатите от техните групи до момента са отрицателни.