Служебният регионален министър Виолета Комитова проговори след третия национален протест на пътните строители. Според нея, разговорите между тях не водели до трайни решения, затова решила вече да провежда разговори само със собствениците на фирмите.  

"Не стоях на прозорците да слушам за какво протестират тези хора днес. Сутрин имам много оперативна работа. Като влязох в министерството беше весело, имаше музика, помислих си, че е 9 септември“, подигра се Комитова на протестиращите.
Според нея работата си продължавала и имала такива сведения.

„Считаме, че този протест беше да се нагнетява напрежение в обществото. В пътния бранш, дами и господа, ние навлязохме в тази материя, в България има 21 000 строителни фирми. Те работят в пазарна икономика.

Повече от 21 000 фирми работят в пазарни условия. Двадесет и няколко фирми от пътното строителство работят в непазарни условия. Това е първото разделение“, отново отхвърли вината от служебния кабинет тя.

„Днес ние заварихме това дълбоко разделение в тази сфера. И когато някой ми говори, че целият строителен бранш протестира, моля - в целия бранш работят според НСИ, повече от 151 000 българи.

Днес разбрахте ли кои фирми бяха на протеста? Ние сигурни ли сме, че това са хората, които работят? Имаме големи строителни фирми с назначени по пет работника. Зад тези операции стоят други намерения, много интереси, понякога и много по-големи цели“, продължи Виолета Комитова.

По думите ѝ пътните фирми не са ощетени откъм заплати, като според нея този протест е за нагнетяване на напрежение в обществото.