Недопустимо е да има такова разминаване в информацията между държавната институция КФН и правителството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на оставката на Ралица Агайн.
„В това, което чухме днес и това, което говорят различни представители на правителството през последните седмици, има огромно разминаване“, каза Нинова по повод изказването на Ралица Агайн от парламентарната трибуна.

Тя я попита дали това, което е изложила е ставало достояние на министър-председателя. „Вие тук представлявате КФН, изключително важна държавна институция. От тази страна стои МС, който управлява държавата в момента. Недопустимо е между държавна институция и правителство да има такова разминаване“, коментира лидерът на БСП, цитирана от "Фокус".

„Г-н премиерът заяви публично, който се е подлъгал да плаща евтини застраховки, да търпи риск. Вие казвате, че цената не е била дъмпингова. На второ място г-н премиерът заяви, че ако държавата се намеси, ще бъде за сметка на данъкоплатците, а вие твърдите, че ще е за сметка на гаранционните фондове. Второ разминаване. Правителството и до ден днешен твърди, че държавата не може да се намеси, освен да помага със съвети и адвокати в Кипър, а вие твърдите друго. При мен е договорът между българския и кипърския гаранционен фонд. Ние твърдим, че българският гаранционен фонд може да се намеси. Правителството твърди, че такава намеса не е възможна“, заяви Нинова.

Според нея проектът на ГЕРБ не отговаря на въпросите, а този на БСП е свързан с връщане на парите на засегнатите от „Олимпик“.

В момента премиерът Борисов отговаря на поставените въпроси във връзка с фалита на "Олимпик"

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ