Светът плаче за лидерство - големите да се съберат и да подредят нещата. Тези, които объркаха света, сега да седнат и да го подредят, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Би Ти Ви.

Обсъждали сме такава тема, не сме стигнали до събиране на подписи, отговор тя на въпрос вярно ли е че БСП събира подписи за вот на недоверие към кабинета заради провал на политиката по сигурността. Личното ми мнение е че в момента не е добре да се обсъжда такава тема в тази ситуация, каза Нинова.

В БСП не са доволни от външния министър, от министъра на отбраната и от министъра на вътрешните работи. Сред секторите, които "плачат за смяна" Нинова изброи и здравеопазването и образованието.

По повод посланието на Борисов - хайде да се кандидатира Корнелия Нинова от БСП, тя попита - защо се меси където не му е работа?! Борисов изчаква нашия кандидат за президент, за да се нагодят към него, смята Нинова.

Корнелия Нинова каза, че изключва възможността да се кандидатира за президент, ако Бойко Борисов не го направи.

Има мнение че е било некоректно и не особено дипломатично от моя страна изключването на Първанов и Ивайло Калфин от общи президентски кандидатури. Аз не мисля така, но има такива мнения, каза Нинова. И в разговорите казах на г-н Първанов - пред дипломатичния тон предпочитам директния.