След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична,  вождистка  партия.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като левицата утвърди листата си за европейските избори.

"Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен  да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. Оттук нататък- за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата", каза председателят на социалистите. 

Както БЛИЦ съобщи, листата на социалистите за евровота претърпя няколко промени. Първоначално в нея не фигурираше името на Сергей Станишев. По-късно той бе включен в листата.

Националният съвет на Българската социалистическа партия избра своята листа за европейските избори със 110 гласа "за", 0 - "против" и 1 - "въздържал се". Бяха напрвени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

Листа на "БСП за България"

Елена Йончева
Петър Витанов
Цветелина Пенкова
Иво Христов
Сергей Станишев
Иван Кръстев
Деница Златева
Румен Гечев
Момчил Неков
Велизар Енчев
Димитър Данчев
Тодор Стоилов
Валери Жаблянов
Мариела Модева
Десислав Тасков
Крум Дончев
Емил Георгиев
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ