Единодушно депутатите от всички групи подкрепиха промените в закона за МВР на първо четене, които ще позволят да отпаднат лимитите и да могат полицаите да получат левовата равностойност на униформите, които не са получавали от три години. Всички гласуваха като един с общо 171 гласа без въздържали се и гласове "против".

ГЕРБ и БСП обичайно се захапаха кой как е управлявал МВР, но социалистите подчертаха, че ще подкрепят закона, за да си получат парите полицаите. 

Все пак те упрекнаха управляващите, че са се забързали да направят законовите промени само заради заплахата на полицейските синдикати, че вдигат протест на празника си - 5 юли.

В дебатите бе вкарана в действие даже арабска поговорка от спеца по сигурността Славчо Велков. "Косми ми излязоха на езика да ви обяснявам", обърна се той специално към Цветан Цветанов.

Велков започна с въведението, че поне три пъти е говорил с Цветан Цветанов за проблема с полицейските униформи още по време на предизборната кампания. В личен разговор соцдепутатът изказал пред зам.-шефа на ГЕРБ скептицизъм пред намеренията им да увеличават полицаите. Че вие панталоните не можете да им купите, разказа от трибуната Славчо Велков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3