Водачът на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов явно си е избрал за свой пример в живота Йосиф Сталин и прочутото му мото - "Няма човек, няма проблем". Няма как по друг начин да се обяснят действията от вчера на самопровъзгласилия се за патриот номер едно на Републиката, който по диктаторски изключи трима депутати от парламентарната си група, която явно има за бащиния.

Главите на Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев излетяха като торпеда и то само защото са номинирали кандидати за общински съветници, които са гласували против волята на водача на "Възраждане". Независимо, че са избрани от народа, тримата са били изхвърлени без да им се даде дори възможност на последна дума - така както не е постъпвала дори Светата инквизиция.

Засега единствено Дренчев, макар и плахо, открехва завесата за сатрапските действия спрямо него и колегите му. Другите двама "ликвидирани" от Костадинов засега обаче предпочитат тишината. В този случай обаче мълчанието не е злато и тримата трябва да излязат пред българското общество и да свалят маската на Костадинов.

По този начин Дренчев, Арангелов и Русчев ще запазят личното си достойнство и ще останат верни на истината. Предстои да разберем дали ще го направят!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук