Драмите в редиците на партия "Възраждане" продължават и днес. БЛИЦ припомня, че в четвъртък групата им в Столичния общински съвет (СОС) се разпадна. До това се стигна непосредствено след избора на председател на Столичния парламент - Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

Цветомир Петров и Васил Терзиев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Преди минути стана ясно, че трима депутати са изключени от "Възраждане" след вчерашния скандал в Столичния общински съвет. Това са Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията.

Причината е, че те са предложили в листите на партията за местните избори да влязат и четиримата отцепници, които вчера подкрепиха кандидата за председател на СОС на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

Това са Красимир Гълъбов, който досега бе кандидатът им за шеф на СОС, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Така партията остана само с трима свои - Емил Димитров, Ивайло Костадинов и Деян Николов.

"Още четири човека избраха финансовите стимули. Това рефлектира и върху организацията ни, защото получихме изключително много съобщения от наши симпатизанти, които искат обяснения", каза лидерът на партията Костадин Костадинов, който даде извънреден брифинг в кулоарите на Народното събрание (НС).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук