Условията ни за подкрепа са ясни и категорични и не бяха в резултат на въпрос от мнозинството. Както стана ясно, те няма да бъдат приети, но бяхме длъжни да го обявим, за да покажем, че сме принципни и последователни. Това каза председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов пред NOVA NEWS. 

"Лошото е, че ни управлява правителство, което върви срещу голяма част от демократичното общество. Най-логично е да отидем на избори, защото правителството не представя настроението на нашия народ", обясни той. 

"Очевидно е, че има разместване на пластовете. Така или иначе вот на доверие ще има, когато се предложат новите министри. Те няма как да бъдат избрани, ако зад тях не застанат 121 народни представители. Правителството ще трябва да поиска вот на доверие. Смятам, че оцеляването на това правителство е въпрос на седмици. "Да обичаш на инат" е много хубав филм и сега наблюдаваме същия, но се казва "Да управляваш на инат", допълни Костадинов.

"Най-достойният ход на Кирил Петков ще бъде да подаде оставка", категоричен е той.  

Костадинов заяви, че "Възраждане" няма да подкрепи Рашков за шеф на КПКОНПИ, защото водят разговори с известен български юрист, който ще бъде техен кандидат за тази позиция. 

"Оценката ни за Рашков е положителна и никога не съм я крил. За нас той е много добър министър - човекът, който единствено заслужава добра оценка в това управление. Трябваше да разговарят с нас, да проведат консултации. Махат единствения си добър министър, за да го понижат в ранк. Не разбирам защо. Има някакви напрежения в коалицията. Аз не вярвах, че се случва, но от вчера насам всичко се промени. Няма да подкрепим тази кандидатура, защото е политически осветена", обясни той. 

Лидерът на "Възраждане" уточни, че кандидатът им за КПКОНПИ е познато лице и утре ще стане ясно кога името му ще бъде обявено.