Парламентът е изчерпан, морално фалирал, управленски импотентен, така че не виждаме никакъв смисъл да подкрепяме каквото и да било правителство. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след консултациите при президента Румен Радев.

"Конфигурацията, за която работи „Възраждане“, е самостоятелно управление на партията, това е нашата цел – да спечелим изборите и да управляваме самостоятелно, да бъдем първа политическа сила и най-накрая да дадем ясна и категорична отговорност за управлението на България, а не да си измиваме ръцете с коалиционни партньори", обясни той.

Не само ИТН, но която и да било от другите фракции в парламента, ако ни поканят на разговори, ние няма да участваме в тях, каза още Костадинов. 

Той обвини ПП, че протакат време, в конкретния случай това с консултациите не се получи, каза Костадинов.

Според него трябва да се предоговорят условията за членство в Европейския съюз, а ако това не се случи, да се проведе референдум за членството на страната в блока.

И допълни: "Единственият коалиционен партньор на „Възраждане“ е българският народ".

"Не само ИТН, но която и да било от другите фракции в парламента, ако ни поканят на разговори, ние няма да участваме в тях", каза още Костадинов. 

Той бе попитан за новия депутат в партията му, който идва на мястото на напусналата Елена Гунчева - Емил Янков, който кара такси.

"Въпросният таксиметров шофьор се казва Емил Янков, хубаво е да знаете името му, защото е коректно. Той има висше образование и е икономист. Искам да ви припомня, че една журналистическа звезда караше известно време такси и това беше изкарано като нещо много достойно в България и то е достойно, защото няма срамна професия и тя самата си изпълняваше тази професия с чест и гордост, за което мога само да я поздравя. 

Оказва се обаче, че когато една от звездите на либералната общност кара такси, това е нещо много хубаво и трябва да се подкрепи всячески. 

Но когато един представител на „Възраждане“, който кара такси, ще стане народен представител, това вече е признак за деградацията на управлението в държавата. Извинявайте, но това е обидно спрямо българския народ, спрямо таксиметровите шофьори испрямо хората, които метат улиците. Какво искате да ми кажете сега, че имаме „аристокарации“ и „плебеи“ ли, запита риторично Костадинов.

Припомняме, че преди време журналистката Миролюба Бенатова бе уловена да кара такси в София. Тя смени професията, след като бе напуснала Нова телевизия.