Единственият кабинет, който ще подкрепим е този с мандат на "Възраждане". Нашата цел е да обединим хората и да гласуват за нас. Ако се състави друго правителство, то ще вкара България във войната. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред Нова тв. 

"Социолозите винаги ни даваха двойно по-нисък резултат от този, който имахме. Коментарите и прогнозите в Италия бяха, че дори и крайно дясната партия да спечели, няма да има мнозинство. Не бяха прави", допълни той. 

"Не говорим за личностни противоречия. В парламента няма разминаване по някои политики. Ако говорим за конкретни политики, като например да запазим лева и териториалната ни цялост, на която има американски бази, ние не срещнахме подкрепа в тези наши политики.

Спасителната патерица на ГЕРБ и ПП да кажат на избирателите си, че не са в коалиция, а просто имат представители в управлението. Аз не смятам, че тази формула ще работи. Те не можеха да се гледат в парламента, как да управляват заедно", попита Костадинов. 

"В Европа има втори ЕС и той е ЕАСТ (Европейската асоциация за свободна търговия). Това са Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн и Исландия. Исландската икономика бе изправена пред разруха.

Исландците си промениха Конституцията, банковата система, направиха революция. Това става с последователно управление. Веднага давам за пример Швейцария, която не е в НАТО. Преди три дни имаше референдум дали да се увеличи пенсионната възраст на жените. Чакам да видя дали ще признаят този референдум или не. Защото някои не се признават", 

"България е признавала нарушения на международното право с Косово. Косово е отделна държава, която е частично призната. Защо да е същото?

Една държава тероризира малцинството си, то се вдигна на бунт, мирният дефанзивен съюз бомбардира тази държава. Косово дори нямаше референдум. Решението беше взето без да се пита народа. Там влязоха американците. Представяте едностранно гледната точка. Факт е че там има 8-годишна война.

Премахнаха закона за регионалните езици, който забрани да се използва масовия език в различните региони. 2014 година затвориха български училища. Имаме почетен консул в Мелитопол, вие свързахте ли се с него? Да или не", попита лидерът на "Възраждане".

"Ние сме говорили с българи в Украйна и те казват, че няма такова нещо като забрана да използваме езика си", каза Виктор Николаев.  

Мира Иванова попита Костадинов кой трябва да спечели войната в Украйна. 

"Русия ще спечели тази война, защото отиде да защити хората, които бяха жертва на 8-годишна гражданска война. Трябваше да има Конституционна реформа в Украйна. Украинците се съгласиха с това и после не го приеха", каза той. 

"Кой бомбардира Югославия през 99-та година. Отговорете ми на въпроса", обърна се Костадинов към водещите. 

"Аз ще отговоря, когато стана кандидат за министър-председател", пошегува се Николаев. 

"Щом признахме Косово, защо да не признаем референдума на Путин? Войната в Косово не се превърна в европейска война, защото беше намесена малката Сърбия, която беше размазана и разчленена. Като минат референдумите, ще видим дали Сърбия ще ги признае или не", заключи той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук