Най-вероятно ще има правителство след изборите по утвърдения модел на сглобката.

Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред NOVA NEWS. 

Той е на мнение, че коалицията ПП-ДБ отново ще се събере с ГЕРБ и ДПС, въпреки че предизборно говори за опозиция.

"Изпитвам дежавю, защото ваша колежка ми зададе същия въпрос преди година. Точно така стана. Сега пак ще се съберат. Този ход ще ги доубие, тогава загубиха половината гласове. Те нямат политическа визия. Но те така или иначе си казаха, че ще си харчат откраднатите пари на остров, грубо казано.

Последните в парламента два дни бяха знакови. ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ пуснаха общ проект. Накрая заедно се бориха, за да унищожат енергетиката. Даже ГЕРБ им подвикваха да си върнат хората, да се събере кворум", разкри Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" посочи, че те и в момента управляват заедно, имайки предвид имената на някои министри в служебния кабинет.

Глас за ПП-ДБ или за ГЕРБ?

"Съветвам избирателите на ПП-ДБ да си гласуват за ГЕРБ, няма нужда от посредници. 

По разни въпроси ние също сме гласували с ГЕРБ, те са ни подкрепяли, ние тях. Но става въпрос за разумни предложения. Случвало се е ПП-ДБ да ни се молят да гласуваме техен закон", допълни той. 

По думите на депутата, обществото е разделено от години.

"Трябва да се обърнем към народа. Голяма част не гласуват. Трябва да се допитваме директно до тях. Референдумите - за членство на България в еврозоната. Да се преговори членството в ЕС. Премахване санкциите срещу Русия - тези санкции са ни нанесли загуби за милиарди. Има много пропуснати ползи", каза лидерът на "Възраждане".

"Наши земеделци не могат да изнасят своя продукция. Хора внасят и изнасят за Русия. След пандемията имаше план за обезщетение за предприемачите. Ние настояваме за тях. Дори и земеделците си чакат обезщетенията.

Израел е избил десетки пъти повече невинни граждани от Русия.

За Израел няма санкции.

В Газа бяха взривени целенасочено детски болници - с хиляди жертви. Израелската пропаганда казва - взривихме, защото научихме, че в подземията има бойци на Хамас. 

Ако Украйна е жертва, значи и Ливан и Газа са жертви. Но никой не иска санкции за Израел.

Или приемаме принципа - осъждаме агресора Русия, или агресора Израел. Или Русия не е агресор, Израел също не е. Аз разбирам тяхното основание. Жертвите не бива да бъдат делени. Но се оказва, че жертвите в Украйна са по-жертви от тези в Газа", посочи Костадинов. 

"Ако "Възраждане" управлява, ще възстановим суверенитета на държавата. В момента има повече чужди бази, отколкото български. Благодарение на членството в НАТО загубихме три пъти своята армия, цели родове войски - това бяха условията.

Свободата няма цена", каза той, след като бе запитан колко би струвало възстановяването на българската армия. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!