Росен Желязков днес бе номиниран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

През последните месеци той бе председател на Комисията за регулиране на съобщенията. 

До миналата Желязков ръководеше Държавната агенция "Електронно управление". ГЕРБ го сложиха там, след като преди това пробваха да го изстрелят начело на Комисията за защита на конкуренцията през 2016 г. Кандидатурата му обаче не мина заради противопоставяне от страна на ДСБ и част от гражданския съвет на тогавашния Реформаторски блок.

Бъдещият транспортен министър е юрист, завършил е Софийския университет.

Първата работа на Желязков е в Столична община. Още като студент той е назначен в районното кметство “Средец”, където е секретар и и.д. кметски наместник до 1995 г.

После известно време адвокатства, а през 2003 г. става главен секретар на голямата община. По това време кмет е Стефан Софиянски.
След идването Борисов той си остана на поста, а след това заедно с него се мести в Министерски съвет. С идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. Желязков от главен секретар на общината бе повишен в главен секретар на държавата.