Има две версии защо президентът Росен Плевнелиев не е връчил мандата на патриотите. Според първата причина за това е намеса от страна на Брюксел, съобщи в предаването „Лице в лице” на bTV Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ).

"След като във вторник премиерът Борисов обяви, че за да върне жеста, би подкрепил правителство на патриотите, веднага в сряда сутринта е имало интервенция от Брюксел".

По думите на лидера на ВМРО в Брюксел не ги харесват, защото казват това, което мислят и не признават началници.

Според втората версия, ако патриотите вдигнат пенсиите на 300 лв, „качат два-три самолета афганистанци и ги върнат в Афганистан”, ГЕРБ няма да може да ги настигне на изборите”, допълни Каракачанов като цитира думите на негов колега от ГЕРБ.

Той беше категоричен, че не са разочаровани, че държавният глава не им е връчил мандат. По думите му България не се нуждае от предсрочни избори.

Политическата криза е изкуствена и се дължи на ината на ГЕРБ, които се сърдят, че хората не са гласували за тях, вместо да се замислят защо не са гласували, допълни лидерът на ВМРО. Според него политиката не се прави с инат или с партийни сметки.