Отново терор! Този път в Лондон– сърцето на космополитната европейска култура. Трагедията показва, че нашият свят е заплашен - самият ни свят, светът на върховенство на закона, на демокрацията и на нашите ценности. Затова и днес ние трябва да сме едно.

Сигурността днес е заплашена. И ние трябва да отбраняваме нашата свобода, нашите национални и християнски ценности с още повече сигурност. Това значи повече контрол на границите, повече воля и решителност. Значи също силен ангажимент на НАТО, както и силна, мотивирана към изпълнение на своя дълг българска полиция и служби за сигурност, както и достойна и боеспособна българска армия.

С тези думи лидерът на ВМРО и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов изрази своята съпричастност към жертвите на поредния кървав атентат.

Изказвам искрени съболезнования на близките на жертвите. Искам обаче и да подчертая отново, че всичко това подчертава нуждата от по-ясна политика на ЕС по сигурността, допълни още той. Тези направления днес не противоречат: силен демократичен свят, силна Европа, силна България, в партньорство с всички наши приятели по света в борба с тероризма. Скърбим за жертвите и сме все по-уверени, че САЩ, Европа и цивилизованият свят трябва да са заедно срещу фанатизма и радикализма.

Източник: Пресцентър ВМРО