Няма чистка в БСП, няма офанзива, обновление в партията се прави периодично. През 2013 г. в листите влезе едно цяло ново поколение. Вероятно част от тези, които са засегнати от промените в устава, имат притеснения, но партията ще им постави задачи. Това каза в предаването „Лице в лице” Красимир Янков, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Той допълни, че партията е доказала, че използва пълния обем от капацитета, който има.

По думите му това е динамичен процес, в който ръководството на партията е предложило да има менажиране на кадрите.

Коалицията никога не е била брак по сметка или форма за оцеляване на политическата партия, коментира Янков.

Нека да видим хората на кого гласуват доверие и след това БСП, ако участва в управлението, ще претендира програмата ни да бъде основа за бъдещото управление, допълни депутатът.

Той беше категоричен, че ангажиментите, които поемат сега, ще ги отстояват и след изборите.

Забавлявам се с внушенията, които се опитват да се направят, че нашата партия краде идеи. БСП е много последователна, коментира Янков обвиненията на Валери Симеонов, че ГЕРБ и БСП са откраднали идеи от Националния фронт за спасение на България. 

Нека нашите съграждани да преценят кого да подкрепят на база на действията, решенията които са взимани, а не според това, което се говори, заяви Красимир Янков.

Ако се обединим и получим подкрепа, то можем да направим първите стъпки и по-динамично да стигнем до повишаване на стандарта, разликата между свръх-богати и много бедни да бъде намалена и да се претендира, че гоним европейските стандарти, каза още депутатът.

По думите му за БСП водещо е в диалога с другите политически партии е къде е държавата – като наблюдател, като регулатор или като подкрепа, за реалното участие в отделни сектори с цел намаляване на свръхпечалбите.

Подходът за по-добро бъдеще в нашата страна е комплексен, категоричен беше депутатът.