От ПГ на ГЕРБ/СДС питат премиера за назначаването на Благомир Коцев, за злоупотреба с държавно гориво и за съдбата на останалите моряци от моторен кораб „Царевна“, съобщават от пресцентъра на партията във Варна.

Законно и морално ли е областният управител на Варна Благомир Коцев да заема държавен пост, след като има участие в 3 фирми, върху които има запор от Дойче банк след решение на Холандския съд?

Този въпрос задава към премиера Кирил Петков варненският народен представител от ПГ на ГЕРБ/СДС Славена Точева.

Тя настоява за писмен отговор от министър-председателя дали областният управител има достъп до квалифицирана информация, разглеждал ли е документи със съответния ГРИФ. Ако има достъп, с какъв акт го е получил, а ако няма –каква е причината за това.

Депутатът отправя и питане: „С танк ли се движи областният управител на Варна, след като през 7 минути зарежда по 150 литра дизел“.

Въпросът е вследствие на получен сигнал от граждани, че на 14.04.2022 г. служебният автомобил на областния управител Благомир Коцев с номер В 2323 ВВ е заредил в рамките на 7 минути / в 20:19 ч. и в 20:26 ч./ с по 150 литра държавно гориво.

Каква е политиката на правителството относно евакуацията на останалите моряци, част от екипажа на кораба “Царевна"?, пита още народният представител.

Към вицепремиера и финансов министър Асен Василев е входиран следният въпрос: Каква е похарчената сума за спасителна операция на моряците от кораба "Царевна“, която два пъти беше неуспешна, а третия път те изпревариха осъществяването й, слизайки сами от кораба ?

Отговорите се очакват в пленарна зала по време на парламентарен или блиц контрол.