Правителството трябва да се чувства в постоянен режим на вот на недоверие. Това ще е нашето поведение в парламента. Ще се регистрираме в Народното събрание само, когто се гледат закони, които отговарят на нашите искания, тези на протестиращите и са важни за българския народ. Няма да крепим кворума, когато се приемат закони, с които се вдигат данъците.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от БСП Крум Зарков. "Управляващата коалиция е изпаднала в порочен кръг. Това правителство трябва да си тръгне незабавно. Ние работим и ще работим за това. Вече три пъти поставяме въпроса да се намалят депутатските заплати и винаги ни се смеят ехидно. Хората протестират и огромна част получават под 1000 лева запалти. Не може ние да бъдем сред най-добре заплатените при това положение. Протестиращите искат смяна на ситемата. Те отвориха дебат за честността и почтенноста в политиката. Те усещат много добре, че тези, които има говорят от телевизора и им обясняват колко добре живеят, ги лъжат", заяви още той.

"Управляващите не разбират проблемите. На власт е правителство, което не може да идентифицира проблемите на хората и не може да ги реши. Това е проблемът на ГЕРБ и ОП, а не БСП. Хората обедняват ежедневно и управляващите не предриемат никакви мерки", разкри Крум Зарков.

"Проблемът със следното на Корнелия Нинова е много сериозен. Днес тя оповести подробности за това и нещата наистина са много сериозни", завърши депутаът от БСП.