Има такъв народ на Слави Трифонов ще премине в ръцете на олигархията. Прогнозата направи Крум Зарков при гостуването в "Панорама", където бяха още Тошко Йорданов от ИТН и Любен Дилов-син от ГЕРБ. 

Социалистът първо захапа Дилов, а по-късно отдели доста внимание и на Йорданов, отвръщайки му на критиката. 

"Целенасочено с вашата партия се опитвате да вкарате конфликт, какъвто няма за геостратегическата насока на страната ни. Само и само да не се говори за това, което сте направили до тук. Президентът Радев каза за шпионския скандал следното: "Моля тези, които са пропуснали пропуск в сигурността на страната, да кажат защо се е случило".

А това сте вие. Не вие лично, а вашето правителство. Защо мислите, че президента Радев трябва да прави като вас - да скача непрекъснато, за да доказва това, което е България. А България е страна-член на ЕС. Престанете да ровите в тази жарава, защото си нямате представа какво може да излезе от нея. Тя няма да излезе от президента Радев. Но вие си играете непрекъснато с огъня, това не ви прави чест", коментира Крум Зарков. 

"Това, което се случи със служебното правителство, няколко са нещата. Румен Радев избра най-доброто. Има експерти, които са политически неангажирани, които са готови да работят почтено.
Биографиите им отговарят на постовете, които заемат", продължи социалистът. 

"Случващото се показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта. Янаки Стоилов е виден представител на БСП. Радвам се, че прие да участва в този кабинет като министър на правосъдието. В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата. Ние поискахме оставката на Иван Гешев и написахме какво трябва да се случи, за да не се стига до последващи проблеми", подчерта Зарков.

"Това правителство трябва да се гледа като такова, каквото е - служебно. Toeст, кризисно правителство, предвидено в конституцията. Служебният кабинет има всички правомощия като нормален кабинет, просто е ограничен от времето и от факта, че няма парламент, за да прокарва закони. Десни и леви могат да работят заедно, когато са обединени под обща визия", коментира социалистът.  

"Продължавам да считам, че това, което е необходимо на България, за да излезе от кризата, е подчертано лява политика, която да постави въпросите там, където те наистина са болезнени.

Иначе ни чака това, което виждаме - от едната страна е една политическа сила, способна на всякаква деформация на реалността, а от другата страна претенденти, които са богати само със своите импровизации. Тази дилема може да бъде решена в случая от БСП. Партията ни има достатъчно екпертиза, с която да решим икономическите въпроси, които са налегнали страната", продължи Крум Зарков. 

"ГЕРБ бяга от нас, това въобще не ни притеснява. БСП е силата, която направи отстраняването на ГЕРБ възможно. БСП в последните 10 години, особено в последните 4 г. беше в парламента във всяка една битка. А сега се отричат всички тези усилия, което е грешка", каза Зарков. 

"Хората обаче не припознаха БСП като партията, която е била опозиция на ГЕРБ", прекъсна го Тошко Йорданов от ИТН.

"Вие гласувахте с ГЕРБ за бюджета, имаше и ваши предложения - за субсидията на партиите - от 1 лев, нула лев, накрая 8 лева... имаше нарушения на правилника", продължи Йорданов, а Зарков му отговори: "Всяко едно от нещата, които казахте, ако използвах вашата реторика, трябваше да кажа, че вие лъжете. Но вие просто не знаете". 

"Идеята ни за 1 лев субсидия е грешна", подчерта Крум Зарков.

"Има такъв народ с право критикува политическата система такава, каквато функционира. Но с 1 лев субсидия, това не само няма да разруши тази система, а ще я направи непробиваема. Ще бутне останалите една-две партии в ръцете на това, което наричаме олигархия", каза депутатът от БСП.

Попитан oтносно завръщането на Жан Виденов, който излиза на лявата писта, Зарков беше лаконичен: "Появи се едно кратко интеревю. Да видим какво ще се случи".

"БСП е в предизборна ситуация и работим за явяване на избори. Корнелия Нинова е председател, отиваме с нея на избори. 
Самият аз тогава подадох оставка, но сега се готвим да подобрим резултата ни от последните избори", подчерта Зарков.

"От 3 милиона работещи българи 1 милион се осигуряват на минималния праг. 80 процента от българите са с доход до 1000 лева, това е ситуацията. Нека господата да знаят проблемите, пред които се изправят", каза още Крум Зарков.