Младите хора в Движение „България на гражданите“ трябва да имат възможност да покажат на какво са способни в политиката. Това каза лидерът на ДБГ Меглена Кунева за "Фокус", по повод днешното й заявление, че няма да се кандидатира за народен представител, но остава в политиката и в РБ.
Припомняме, че първо БЛИЦ съобщи, че тя се е отказала от участие като кандидат за народен представител на предстоящите избори.

„Това е мотивът ми, а и това, че имам доверие в тях, така както и те имат доверие в мен. Също така и всичко останало – за необходимостта от единство в блока, за необходимостта от това да работя навсякъде в България, да мога да обяснявам важни и съществени неща от политиката, която блокът предлага, да се концентрирам следващата година в изключително важното за мен събитие на българското председателство.

Аз имам чувството на дълг към тази тема и ще направя всичко възможно да бъде тя много високо в обществения интерес“, заяви Меглена Кунева. Лидерът на ДБГ каза, че ще обикаля страната, за да се среща с хората, да общува с тях, защото е важно да се намери и отключи потенциалът на страната.