Лидерът на "ДРОМ" иска разследване заради 14-годишната Мария, родила сиамски близнаци. Нормално ли е това за днешните стандарти на една Европейска държава или това е поредното нехайно отношение към родилка от ромски произход, пита Илия Илиев. Вижте цялото съобщение от партията:
Уважаеми колеги, във връзка с 14-годишната Мария от град Сливен, която е родила сиамски близнаци, депутатът и председател на ПП „ДРОМ“ Г-н Илия Илиев ще поиска проверка какви са причините наблюдаващите доктори по време на бременността да не установят подобна аномалия.

Нормално ли е това за днешните стандарти в медицината на една Европейска държава или това е поредното нехайно отношение към родилка от ромски произход. Ще настояваме всяко безотговорно отношение от страна на лекари към български гражданин, заради това че е от ромски произход да бъде санкционирано от закона и отстранени от работа. Също така, считаме случаите във връзка с непълнолетни, които раждат деца не трябва да бъдат толерирани по никакъв начин, а напротив трябва да бъдат измислени модели на управление и комуникация сред ромската общност и най-вече в кварталите със смесено население, които да имат информативна и превантативна цел, за да се стопира това явление „деца да разждат деца“.

Затова има редица европейски програми, които за нас не е ясно как работят, как се усвояват средствата и дали се прилагат въобще в тези уязвими групи, затова

Г-н Илия Илиев още днес ще поиска спешна среща с Вицепремиера и Министър на здравеопазването Г-жа Меглена Кунева и Министърът на здравеопазването Г-н Москов.