Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри пред журналисти в парламента какви компромиси е бил готов да направи, за да се състои ротацията. Той сподели кой му е помогнал с избора и за какво до последно са се борили ПП-ДБ. 

"Първи компромис - Асен Василев. След това собственоръчно зачертах Христо Гаджев и написах Тагарев, така както ме помоли Иван Костов, заради атлантическия съвет.

Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, така както искат. И собственоръчно - този министър, който ги изобличаваше, дали е верно или не - не знам, за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах да е неговия заместник. Министърът на електронното управление е това", посочи лидерът на ГЕРБ.  

"Казах на Асен Василев, че искам отговорът да е кратък колкото срещата ни - с "да" и "не". Да отиде да говори с неговите, трябваше да ми върне листа и да се разправям с тях си е моя работа", каза той. 

"Вечерта след катастрофата го чух и той каза, че за вътрешно министерство и за електронното управление държат да са други хора. Припомних му, че искам кратък отговор. Говорим тук само за правителство. На ген. Атанасов казах същото, като предложи, мисля, г-жа Дундакова, която е зам.-министър в МВР, да стане министър на МВР. И един човек от "Лидъл" за министър на електронното управление", разкри още Борисов.  

Това ни прати на избори: Борисов с бомба за скандален лист и СМС от Асен Василев ВИДЕО

"Много ясно се изразих днес на срещата с Асен Василев - лидерската с лидера и съпредседател. И ви напомням, има казах, че нека Калин да сме го избрали заедно с Петков, ПП-ДБ имат трима зам.-министри, включително и личната охрана на г-н Петков, главен секретар - 4 възлови фигури в МВР", посочи той. 

"И че това няма да се случи. Както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и правосъдието, без да бъде дълбоко обмислено и реализирано, за да няма въпроси по Конституцията, която само аз и ГЕРБ сме подкрепили, това което Христо Иванов е написал. Каквото е предложил Христо, това е гласувал ГЕРБ", припомни Борисов пред медиите.  

"За да бъда достатъчно коректен, в събота премиерът Денков кани Мария Габриел в МС и тя казва: "Това ние не можем да отстъпим. Преговорният екип не е съгласен за енергетиката". Тогава акад. Денков й казва, че без МВР и електронното управление не става. Защото много исках да има правителство ,в неделя, 14:00 последно изпращам Мария Габриел да каже на Денков, че приключваме днес. Денков казва, че без МВР няма да стане, сложете Румяна Бъчварова за министър. Мария се връща и правим пресконференция", разкри той. 

"В този промеждутък започва тилифон, тилифон, тилифон...ще ви кажа друг път откъде идва това тилифон. Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър, издаде председателят на ПГ на ГЕРБ. Видях червените рози, които ПП дадоха на Нинова, знам личните им отношения, знам за играта им с Възраждане", каза той. 

"До споразумението даже не сме стигнали, искаме да работи съдебната реформа и регулаторите, Мария беше подписала споразумението дори", завърши лидерът на ГЕРБ. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук