Европейският съюз обсъжда дали да изключи България, ако в нея продължава да липсва воля да се спазват законите, каза депутатът от Българска нова демокрация /БНД/ Лидия Шулева на среща със зърнопроизводители в Ловеч, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Ясно бе кадзано, че страната ни, спрямо останалите източноевропейски държави, е привела в най-голяма степен законодателството близо до западноевропейските държави, в същото време обаче в рамките на съюза тя е единствената, в която не действа нито един закон. Тогава излиза, че у нас е в сила най-вече законът на джунглата!", отбеляза Шулева.
 В парламента БНД няма да подкрепи проекто-бюджета за 2009-а в частта му "Земеделие", тъй като в него отново не били гарантирани националните доплащания на родните фермери. Още миналата година в НС депутатите на БНД внесли предложение за 2008-а в резерва за фискална устойчивост да се определи сума за дофинансиране на агропроизводителите, то обаче било отхвърлено. Да се дадат 147 млн. лв. на фермерите ни до края на т.г., ще настоява БНД в парламента.
Гергана Димитрова, БЛИЦ