За да избегнем ПТП особено при обилни снеговалежи имаме съгласувано с МВР и "Пътна полиция" за специална временна организация на движението, която ще бъде въвеждана и създавана, за да подсигурим безопасното движение. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор. Повод за изказването ѝ бе въпрос от народния представител Мартин Иванов от ПГ на ББЦ, относно рехабилитацията на моста на автомагистрала "Хемус", в участъка Витиня.
„Ремонтите вече са приключили, изключая двата тунела Ечемишка и Добри дол, които още се ремонтират“, обясни тя. „На тежкотоварните превозни средства ще им бъде забранено преминаването при обилен снеговалеж по магистралата и в участъците, където се ремонтират двата тунела“, посочи Лиляна Павлова.
 

„Всички други участъци, по които се извършват ремонтни дейности, вече са приключени, въведени в експлоатация и участъците са освободени за движение“, заяви министърът в оставка. Лиляна Павлова обясни, че е имало струпване на ремонти дейности по АМ „Хемус“, но тапите вече са отпушени.

„Единственото затваряне, което ще остане и през зимния период до пролетта на следващата година, е оставащите ремонти на двата тунела, поради това, че технологичното време за извършване на цялостен ремонт, такъв какъвто се прави изисква много повече време“, уточни тя. „Всички останали участъци от магистралата са отворени и се надявам, че ще има възможност за добро, безопасно и безаварийно придвижване, особено в зимни условия“, каза още Лиляна Павлова.