Дайте да не се погребваме. Това коментира в Сопот при посещението си във ВМЗ министърът на икономиката Божидар Лукарски. Така той отговори на журналистически въпроси как при евентуална загуба на ГЕРБ на балотажа това ще се отрази на икономиката на страната.
„Предприятията от целия военнопромишлен комплекс имат отлични финансови резултати за разлика от преди това, но не са само те. Много неща има, с които мога да се похваля, но се надявам тази похвала да не я изричам другата седмица, а след  две години. Надявам се, както при евентуална победа на г-н Радев, така и при настояща победа на президента Тръмп, това да не се отрази по никакъв начин на завода. На  въпрос ще има ли икономически проекти, които няма да завърши, Лукарски отговори: „Разбира се, винаги има проекти, за които бихме съжалявали, но да изчакаме неделята, защото аз съм оптимист, че в неделя българският избирател ще оцени по достойнство направеното от нас като десни политики”.

На въпрос какво ще се случи при евентуална победа на генерал Радев и ако правителството падне, министърът отговори: „Вижте, аз не искам да чертая някакви апокалиптични картини. Всичко зависи от политиката на следващото правителство. Надявам се на успех на десния кандидат на изборите, защото това ще бъде една оценка на политиките, които ние провеждаме. Тук, в региона, мога да се похваля, че такова развитие никога не е имало. За последните две години, откакто това правителство дойде, увеличихме значително както продукцията и печалбите, така и работните заплати. Когато станах министър, работеха около 1800 човека само, нямахме поръчки, а сега за последната година сме назначили 1100 нови работници и не ни стигат кадри. Вдигнахме и средната работна заплата, която вече наближава 1000 лева. Какво ще стане след това, не искам да изпадам в някакви мрачни картини. Като казва премиерът, който цитира дядо си, и без петела ще изгрее слънце", посочи той.

Божидар Лукарски беше във ВМЗ, където откри нова система за видеонаблюдение и обновен паркинг, в който са инвестирани над 1 млн. лв. средства на предприятието. В момента работниците във ВМЗ са 4100 души. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ