Попълнете търсена ключова дума или фраза

Люспене: Депутатката от ГЕРБ се обясни за оставката си, коя е Джема Грозданова

https://blitz.bg/politika/lyuspene-deputatkata-ot-gerb-se-obyasni-za-ostavkata-si-koya-e-dzhema-grozdanova_news758302.html Blitz.bg

Тя беше от близкия кръг на бившия втори в партията Цветан Цветанов, тогава шеф и на парламентарната група

София, България 16 Юли 2020, 22:45 14057 прочита 6 коментара
Както стана ясно по-рано днес парламентът гласува оставката на депутатката от ГЕРБ Джема Грозданова. В началото на днешното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че Грозданова е подала оставка и предложи това да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание.

Станаха ясни и мотивите на Грозданова за подадената оставка, която тя сподели във фейсбук профила си. Ето какво написа:

"Поради факта, че една трета от съзнателния ми живот премина в Българския парламент си позволявам да споделя с вас част от автобиографията си и да благодаря за предоставената възможност да ви представлявам.

Партия ГЕРБ ми даде възможност да придобия опит и увереност в комуникацията и в междучовешките отношения. Благодаря за доверието.
Благодаря на екипа си - Тони, Лъчо, Владо, Мария 1, Ели, Мария 2, Деси

Забравих да благодаря на семейството и близките си и да се извиня. Споделям с вас и мотивите за оставката.
CV
Ръководител на делегецията на НС в ПАСЕ от 2009 г / с прекъсване 2013-2014
Вицепрезидент на ПАСЕ три мандата
Председател на КЕВКЕФ 2013 г
Председател на КВП 2014-2020 г
Докладчик на СЕ за Украйна
Председател на групата за приятелство със САЩ 2014-2020 г
Доктор по медицина
Златен медалист на НПМГ

Мотиви

Възприемам поддържането и развитието на Европейския проект като основна цел на моята работа през годините.
Оценявам високо дадената ми възможност да изиграя основна роля в организацията и формирането на приоритетите на две председателства – на Комитета на Министрите на Съвета на Европа 2015-2016 г, както и на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Чрез длъжността, която заемах успявах да мотивирам позиции, да търся и да пазя баланса между институциите, да намирам компромисни решения чрез преговори. В полза на България. Успявах да намирам точката на съгласието по различни теми и да уважавам мнението на другия.
Признавам напредъка на България по време на прехода и искам всичко постигнато да се надгражда и да бъде устойчиво. Вярвам, че гражданите на България имат своята роля във вземането на решения.

Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка.

За мен „Парламентът е нарочно сформирано събрание на една нация, която има общ интерес – този на цялото“ / Едмънд Бърк в писмо до избирателите от Бристол, 1774 г."

Джема Грозданова беше депутат от ГЕРБ от 24 избирателен район в София още от 2009 г. Председателката на външната комисия беше от близкия кръг на бившия втори в партията Цветан Цветанов, тогава шеф и на парламентарната група.

Грозданова присъства в края на юни на официалното представяне на годишния доклад на Евроатлантическия център за сигурност, създаден от Цветан Цветанов.

Сега нагласите са Цветанов да сформира своя партия. По неофициална информация се очаква зъболекарката, напуснала ГЕРБ, да се присъедини към неговия екип, прогнозира Дарик.

6 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам