Бившата депутатка от "Атака" Магдалена Ташева се раздели с кулоарите на парламента. Тя загуби битката за мястото в Народното събрание.
Ташева публикува емоционален пост във "Фейсбук" след раздялата с депутатския й статут. 

"Благодаря на всички атакисти, родолюбци или просто приятели, които бяха с мен и до мен в последната битка.

Загубих.

Един разкошен период от живота ми свършва и сега се прощавам с него. Моля, не коментирайте. Тишината е единственият лек за болката ми".

Ташева, която бе част от "Атака" в два поредни мандата в Народното събрание, не успя да се пребори за мандат в Пловдив област. Там тя бе на второ място след водача Борис Ячев – досегашен депутат от ВМРО.

Въпреки че Ташева събира над 10% от преференциалния вот, тя не се класира за парламента, защото "Обединените патриоти" вкарват само един мандат в Пловдив – област, а водачите не се изместват с преференции.

Ташева бе един от най-безпощадните оратори в парламента и подлагаше на безкомпромисна критика както управляващите, така и опозицията. Изказванията й пък винаги бяха пълни с метафори и хумор, което предизвикваше смях, но и често насмешки сред колегите й в Народното събрание.


Зам.-шефката на ЦИК Мария Мусурлиева също изрази мнението си:

"Там, където най-много работиха и си извоюваха челно място най-прекрасните хора на "Атака", сложиха други кандидати... това е истината... с най-къси мандати... където беше ясно, че ще имаме един мандат", пише тя и допълва, че е сигурна, че Ташева остава в сърцата на хората в района.