Депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев с остра реакция след интервю на отцепник от ИТН. Коментарът му беше провокиран от думите на Георги Георгиев пред БНР, че новото правителство можело да бъде подкрепено и от депутати от ГЕРБ, а заключението си направил след „житейски разговори“ с народните представители, които седели близо до него. Едно от посочените имена беше това на Манев.  

„Чувам, че един от рЕзко забогателите бивши депутати от ИТН, който ,,стоял близо до мен“. Решил да се упражнява в интригантство по БНР. Слушай Жорка, той заека в зоологическата градина стои до лъва ама нито му пораства грива нито сърцето му става лъвско. Не че ти си заек, той е благородно животно, а в твоя случай интригантстването може да бъде наречено само аматьорска работа“, написа Манев.

„Няма да ти обяснявам какво значи ГЕРБ и какъв е отбора на ГЕРБ, защото отбор означава да стоиш рамо до рамо с хората, с които водиш битки и да знаеш, че зад капитана има плътна стена от съмишленици, а зад тях море от хора, дали им доверието си. В тази нежна разпасана команда, в която ти се пренесе, наистина е опасно да стоиш до някого, особено ако е от към гърба ти, ама избора си е твой“, посочва още депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Преди три дни ви написах „ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ“. За не разбралите като теб добавям: „ГЕРБ е и стотици хиляди българи застанали пред вълна от хаос, далавера и предателства, ширещи се сред случайно преминаващи политици като вас.“ Така че, обслужвайте страстите си свързани с власт и пари и гледайте как се върви с изправена глава, когато съвестта ти е чиста!  Хайде стига толкова, защото вие и без това сте в безпътица, пък и не ми се иска утре да кажеш, че си научил нещо от мен!“, завършва Манев.