Комисията по ревизията установи, че по трасето на газовата връзка България-Гърция работят едва шест души. Замесените в схеми и злоупотреби трябва да понесат отговорността си. Но и институциите трябва да бъдат натискани да работят.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Евродикоф“ по телевизия „Евроком“.

Относно списъка с подслушвани лица Манолова заяви, че това е скандал с европейски мащаб.

"Ще поискаме информация от спецпрокуратурата за подслушването и ако ни откаже, ще заведем иск срещу държавата в Съда за правата на човека в Страсбург", каза тя.

Манолова коментира и високите цени на газа. Даде и своето обяснение за покачването на пазара. 

"Ако газовата връзка България-Гърция работеше нямаше да говорим за 20% увеличение на цената на природния газ, а за намаление. Бавят се сроковете за строителство", каза тя.

За Комисията по ревизия тя обясни, че най-скандално е било поведението на Българската агенция по храните и земеделското министерство.

"Оказа се, че не са направили проверка по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, защото не откриват номера му", твърди Манолова. 

Длъжностни лица са написали, че тоновете отпадъци, внесени от Италия в България, са рециклирани. Оказа се обаче, че фирмата в Плевен няма съответната инсталация,  тоест български институции са излъгали, заяви тя.

Във връзка с посещението на „Изправи се.БГ“ в ловно стопанство „Паламара“ Манолова посочи, че дружеството е на загуба, а държавата е плащала по 700 000 лв. годишно за издръжката му, за да се забавлява в лукс бившият премиер Борисов и приближения му приятелски кръг.