Не аз, хората искат истинска социална алтернатива. На практика има огромни социални кръгове, които не са представени. Това заяви Мая Манолова в ефира на БНТ по повод готвения нов политически проект.

По думите ѝ „Изправи се БГ“ е просто част от тези кръгове.

Тя разкри и дали Стефан Янев ще е част от тази партия.

Със Стефан Янев и с неговия екип сме в добра комуникация. Ние го подкрепихме и сега, когато беше отстранен от поста военен министър, но социалната алтернатива, ще има други лица.

Ние ще си сътрудничим с Янев. Но в новия проект ще има и нови лица. Но не такива, за които нищо не знаем, с каквито е пълна властта сега при новото управление, а по-разпознаваеми“, каза Манолова.

„Аз не бих казала, че според действията и резултатите „Продължаваме промяната“ има социална ангажираност. Те заявиха преди, че имат леви цели с десни мерки, но 100 дни по-късно нямаме постигнати резултати“, каза Манолова.

„През следващите дни и седмици, ще излезе нашата платформа“, каза Манолова, която допълни, че „хората не искат към кризите да се добави и политическа“.

Все още стискаме палци на това правителство, призоваваме го публично за социалната политика, левите цели да излязат на преден план, както обещаха преди изборите“, каза Манолова.