„Звучи добре, нали? Дадохме си сметка, че само с призива „Мутрите, вън“ няма как да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. Сменихме името, за да кажем, че ние идваме, за да изгоним мутрите, а и няма да се поколебаем, ако в този парламент има подмяна на избора на българските избиратели да отидем пак на площада“, това заяви Мая Манолова във връзка с промяната на партията й от „Изправи се! Мутри вън“ на „Изправи се! Ние идваме!“.

„Ще има преговори, ще има разговори. Това бе анонсирано от „Има такъв народ“ (ИТН). Ние настоявахме да има такива преговори – да са публични и пред очите на българските граждани“, призна Манолова в сутрешния блок на БНТ.

„Разговори с ДПС и ГЕРБ няма да се водят. А анонсите на ИТН са, че няма да водят разговори и с БСП. Тяхна воля – на ГЕРБ, БСП и ДПС, е дали да подкрепят едно правителство, което да проведе важните реформи за България. 

Както е известно вече, ще има консултации, ще бъдат публични. Многократно съм сме се виждали с Тошко Йорданов и от ИТН знаят нашето мнение, че искаме разговорите да са публични. Ние не искаме постове, порции и т.н., а само политики, уточни Манолова.

Няма да правим правителство на всяка цена, но съм сигурна, че ще има такова.

Нашето предложение за изход от кризата бе служебният кабинет да стане редовен. Това предложение все още е на масата.

Категорични ние не искаме позиции в новия кабинет. 

Нямам съмнение, че Татяна Дончева би била добър председател на Народното събрание (НС), но нашата партия е най-малката в парламента и заради това ще предложим тя да е зам.-председател“, каза още Манолова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!