Веселин Марешки и Валери Симеонов решиха да се състезават заедно в коалиция на предстоящия вот. Как патриотичният вот ще бъде спечелен от всички формации, които в момента са на терена?

„С Валери Симеонов много дълго коментирахме тази тема. И аз се дърпах заради скандалите покрай Красимир Каракачанов около паспортите, с харчовете за самолети, с арестуваните му министри.

Дърпах се да вземем в коалицията Каракачанов, а Валери Симеонов до последно държеше и настояваше той да бъде заедно с нас”. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в студиото на „Неделята на NOVA”.

Той имал съмнение доколко обединение с Каракачанов би било полезно за коалицията заради корупционни скандали, свързани с ВМРО.

„Валери Симеонов казваше - по-добре да сме повече и настояваше до последно. Когато Каракачанов сам се отписа от коалицията мигновено направихме това, за което говорим над година”, допълни Марешки. 

Той коментира и поисканата преди време от него оставка на Симеонов.

„Така е, и какво от това. Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме”, аргументира се лидерът на ВОЛЯ. 

Марешки обяви себе си за българския Навални.

 „Аз съм българския Навални, защото съм в същата позиция като него. В Европа никой не се обявява обаче в защита на Марешки“, каза той.