"Народът го е казал - бързата кучка слепи ги ражда", възкликна лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки за решението ни да не отзоваваме руски дипломати, но да повикаме на консултации нашия посланик в Москва Бойко Коцев, предава "Канал3.

Той напомни, че без всякакви доказателства какво точно се е случило, е абсолютно правилно решение да не предприемаме ходове. "Естествено, че ако има доказателства за руско участие в това покушение, трябва да бъдат изтеглени всички наши дипломати в Русия, но ако няма доказателства, ние не можем да си играем на изтегляне, после връщане", коментира Марешки.

Трябва да се изчакат доказателства, е категоричната позиция на партията му и тя е правилната.

"Защото много грешки са правени в историята в други случаи, в които някой е бил набеждаван. Даже в годините са били екзекутирани хора и горени на кладите, впоследствие са се оказали прави, така че това да не се избързва, според нас е най-правилната позиция", обобщи бизнесменът, който днес беше рожденик и почерпи парламентарните журналисти, а всички напитки и закуски в кафенето бяха за негова сметка.

Днес Веселин Марешки е рожденик. Той не пропусна да почерпи всички в парламента, като храната в стола в Народното събрание бе безплатна за всички. Поздрави и честитки валяха от всяка страна към лидера на ВОЛЯ.