Издигаме кандидат за председател на КПКОНПИ, защото има такава процедура, а не като алтернатива на г-н Сотир Цацаров.

Г-н Симеон Найденов е един изключително морален човек и голям професионалист. Той е харесван и уважаван човек. Играем категорично той да бъде избран за председател на комисията.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

"Последните дни е много интересно в парламента. Ние сме против това, ако не си си свършил работата някъде, да те повишават. За нас българското образование не е на високо ниво.

Сега един зам.-образователен министър стана социален министър, което за нас не е редно. Това е причината да не подкрепим кандидатурата на Деница Сачева.

Другото важно е, че с нейна заповед в училищата се разпространява джендър идеологията, а ние сме твърдо против такива неща. Това също е основен мотив да не я подкрепим", разкри той.

"Подкрепяме протестите на майките на деца с увреждания. Аз и преди малко призовах Валери Симеонов да бъде по-смирен, да се моли на Бог и майките да му простят. В един нормален свят такъв човек отдавна да е извън политиката.

Това е един брутален човек, който е тръгнал от ниското. Докато той се води зам.-председател на парламента, аз няма да сядам горе в президиума. Според мен до една седмица Симеонов ще напусне този пост", категоричен бе Марешки.

"Аз съм български родолюбец и защитвам интересите на България. Интересите на България са такива, че не трябва да бъдем в антагонистични отношения с Русия", коментира Веселин Марешки вчерашното изказване на руския президент Владимир Путин, че България нарочно бави строежа на газопровода "Турски поток".