"Мотивите са ясни, решението е тежко и не е еднозначно, дебатите на партията продължават. Основното е, че докато обществото се тресе от социална несправедливост, ниски доходи, безработица, липса на добро здравеопазване, образование, липса на сигурност, нас от сутрин вечер ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници на малката група ще води тяхната листа. Ние с този наш ход искаме да върнем важните въпроси за българите и вдигането на стандарт на живот", каза пред Нова телевизия Веселин Марешки.

"За нас важното не е кворума, а дали след като има кворум се взимат важни решения, които да вдигнат българския стандарт на живот. Това не е решение взето днес. Имаме и конкретни искания - ревизия на грабителската сделка за самолетите, ревизия на някои приватизационни и концесионни договори.

Това са важните неща в обществото. В партията са две мнения- едното е, че се тласка държавата в хаос и безвремие, а другото е, че темповете на развитие са бавни. Искаме отчет за двете години и след това бърз екшън план какво може да се направи, за да се усетят положителните неща за българския народ", добави още той.