ГЕРБ могат да направят правителство на малцинството. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" по Нова телевизия.

"Правителство на малцинството на ГЕРБ може да е по конкретна програма с ясни цели за повишаване на доходите на българите или пък справянето с демографската криза", допълни той.

"Това ще го подкрепяме, без да сме част от правителството. Готови сме да подкрепяме всяко правителство, което върви с бързи крачки към това нещо", категоричен бе лидерът на ВОЛЯ.

"Премиерът каза на Каракачанов: Вземи да са подготвиш, тъй като той очаква Каракачанов да проспи това нахлуване на бежанци у нас. Ние няма да спим, имам безброй есемеси, хората казват, по 20-30 човека да се организираме и да отидем да спасяваме границата", каза Марешки в отговор на това защо събира 5000 доброволци да охраняват границата и захапа остро военния министър Красимир Каракачанов.

"Каракачнов е Сульо и Пульо, не е на нивото на министъра на отбраната на Русия, Съветския съюз или САЩ. Той е карикатура. Заради хора на такова ниво бе проспано гласуването в парламента за българските превозвачи и сега те страдат, точно заради такива хора ще бъде проспано и нахлуването на бежанците в България.

65-70 % от българите на вярват на Каракачанов, че може да се справи. Ние също не му вярваме и считаме, че той трябва да си ходи незабавно, за да дойде кадърен човек на неговото място. Министър на отбраната не е цял ден да пиеш марково уиски и да ядеш македонски наденици.

Затова ние се готвим да му помогнем да се справи с навлизането на мигрантите у нас", допълни лидерът на ВОЛЯ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!