Задкулисието ражда зависимости и следвайки тази максима, ние търсим максимална прозрачност. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.
Каквото и да направя, пропагандната машина на моите опоненти ще го обърне в тяхна полза. Аз имам най-голяма полза бързо да приключи делото срещу мен, но ако си бях дал доброволно имунитета, всички щяха да кажат "тихомълком си е дал имунитета и е отишъл да се договаря със задкулисието". Искам нещата да са на светло. Ако в парламента не се направи комисия, ще дадем пресконференция. Искам в тази комисия да са хора от всички парламентарни групи и истината да излезе наяве. Търся само прозрачност, само истината и който е виновен, да си понесе отговорността, заяви Марешки. 

Някои нюанси ми подсказват, че всичко това (делото за рекет - б.р.) се случи, за да ми ограбят бизнеса и да ме отстранят от изборите за кмет във Варна преди години. Преча на страшно много хора и те са направили така, че да ми се случва нещо. Преча им много като бизнесмен и като общественик. Тази ми публична дейност ме вкара в парламента и сега още повече хора не ме харесват. Ясно е, че ние ще бъдем "черния лебед" в парламента, посочи лидерът на "Воля". 

Нямам бизнес с държавата, никой не може да ми помогне и никой не може да ми попречи. Това е и силата ми, каза той. 

Марешки обясни, че няма проблем с атмосферата в парламента. Аз и моята парламентарна група обаче имаме проблем с динамиката. Ние идваме от реалния живот, където работим в реална бизнес среда, вършим реална работа. Първия ден в парламента беше много тежък за нас, тъй като 5-6 часа разисквахме дали парламентарният контрол да се излъчва по БНТ1 или по БНТ2. Това нещо ние технократите го решаваме за 5 минути. Искаме да вкараме в парламента нашият прагматизъм и динамика. Това очаква българският народ, подчерта зам.-председателят на Народното събрание. 

Марешки уточни, че ще подкрепя ПГ на ГЕРБ и програмата на партията в парламента.