„Въпросът за промените в Конституцията и дебатът около него вече са факт. Рестарт е необходим и Борисов даде ясна оценка за това. Нека да видим, кои ще бъдат последователите на идеята. Като юрист мога да кажа, че за мен реалистични промени са необходими. Един основен закон като Конституцията не може да бъде статичен, а трябва да бъде променян”, това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била поставяна на масата много пъти, но никога не сме виждали конкретика”, подчерта Николова.

Вицепремиерът подкрепи и идеята за по-малък брой народни представители.

Въпросът бе кой има смелостта да предложи тези промени. Ние трябва да отговорим на нуждите на обществото. На гражданското общество, младите искат промяна.

Тя смята, че промени в основия закон, които дават по-големи правомощия на обикновеното Народно събрание ,също са необходими.

„Това ще се изясни по време на дебатите. Ще се чуят различни мнения и практики, така че нека да видим какво ще предложат политиците. Сега е тяхното време да предложат нещо”, добави вицепремиерът.

По думите ѝ всеки Коалиционен съвет винаги е излизал с конкретни решения и предстои да стане ясно какви ще бъдат те.

Тя коментира и агресията, която протестиращи проявиха срещу майка и двете ѝ деца пред Румънското посолство. "Аз съм омерзена от това действие. Това ли заслужават нашите деца. Сълзите в очите на тези две деца не трогнаха ли протестиращите?", запита тя.

Що се отнася до туристическия сектор, тя призна, че 460 са новорегистрираните безработни в отрасла. Има огромен спад в посещенията на туристите от Великобритания и Израел.

Аз много разчитам на българския турист и през зимния сезон. Зимният сезон все още е неясен. По думите ѝ много е важна рекламата в социалните мрежи - между близки и приятели.

Тя призна, че към момента бюджетът е ограничен - около половин милион.

Прогнозният спад за зимния сезон ще е около 40% поне, прогнозира Николова.