Трябва да се затвори фабриката за бедност и това е основен приоритет в моята програма, категоричен беше Мартин Димитров, който е кандидат за председател на СДС.
Той съобщи, че проверява дали в последно време в някои общини и области не са записвани усилено членове на партията заради наближаващото гласуване за председател на формацията. Вътрешните избори на сините са на 14 декември и в тях ще участват всички членове на СДС. По предварителни данни на Димитров в гласуването се очаква да участват около 9300 души. В най-скоро време, в близките няколко дни, ще имам отговор на въпроса колко точно ще са хората, които ще участват в избора, както и дали не са записвани много членове наскоро, каза Димитров, който представи идеите си за развитие на партията.
Заради финансовата криза ще фалира популизма, хората ще търсят реални идеи и решения, заяви кандидатът за лидер на СДС. Неговата платформа ще е под мотото "България Може! Сигурен съм!". Той се обяви за силна икономика, намаляване на корупцията чрез антикорупционен пакет, сигурност за всеки, за реформа в образованието и прекратяване монопола на здравната каса, както и реална децентрализация на местната власт.
За лидер на синята формация се борят освен Мартин Димитров и Цоньо Ботев, Иван Сотиров, Петър Паунов, Румен Христов и Александър Йорданов Александров. /БЛИЦ