Когато една държава се управлява лошо, какво се случва - избори. Пясъчният часовник върви наобратно за правителството. Това заяви в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия предприемачът Мартин Захариев. 

"Премиерът ни обеща, че до един месец ще има газ, а след това какво ще правим?! Нищо, че отоплителният сезон е свършил, не става дума само за битовите потребители, а за индустрията на тази държава. На поляците им удариха шамар, но те ще внасят от Норвегия. Ние от къде - от Гърция сигурно ли е?! 

Когато една държава се управлява лошо, какво се случва - избори. Изборите са средство, данъкоплатците плащат сметката. Откакто се води статистика в ООН, никога цената на храната не е била по-скъпа. И това е заради тази война. Защото всичко, което се движи, ще доплаща сега заради цената на енергията.

Такъв ценови шок Европа не е преживявала последните 70 години. Пясъчният часовник върви наобратно за правителството", заяви той. 

"Не важно кой с кого е от политиците, важно е на къде вървим като държава. Вчера си говорихме, че по-лошо няма, днес виждаме, че има. Вчера си говорихме за дефицита на лидерството. Колкото по-силно Асен Василев казва - "и да ни нападнат, готови сме да се бием", толкова по-слаби изглеждат тези управници. Не мога да си представя що за управленско решение е - като най-зависима държава от Русия с 18% пълни хранилища, изцяло сме неподготвени.

В същото време демонстрираме мъжество като показваме, че няма да плащаме в рубли, нещо което Австрия и Германия правят. Толкова ли ни е лидерството, толкова ли ни е мъжеството?! Президентът основателно пита чии интереси се обслужват?", заяви от своя страна ПР експертът Пепи Димитрова.

Според актьора Евгени Будинов пък може би президентът трябва да си поеме отговорността за действията на правителството, но това, че ще купуваме газ, който е с 20% по-висок, не е добре, в това стоят чужди интереси.

"Това управление на мен ми прилича на лош турски или индийски сериал, но то наистина трябва да си отива. Нещата стават безнадеждни. Да има добра новина трябва, но няма такава и трябва радикална промяна, трябва да знаем къде отиваме, гражданите имат нужда от предвидимост, да знаят колко ще им е висок токът, фалират цели бизнеси. Министърът само пуска странни постове", заяви той.